A la universitat, en català!

Segons un estudi recent encarregat per l’Institut d’Estudis Catalans, d’ençà dels anys noranta a les universitats catalanes s’hi està produint un procés lent però persistent de substitució lingüística pel qual, en nom d’una suposada major projecció de les institucions, s’abandona l’ús del català en benefici del castellà.

Les principals causes que s’apunten són la mobilitat d’estudiants i professors que les universitats fomenten per tal d’assegurar-se finançament, alhora que conclou que les actuals polítiques gestores de les universitats tenen com a conseqüència la “pèrdua de consideració dels nivells de docència en català, un dels eixos ideològics de moltes universitats durant les dues primeres dècades de la democràcia”.

Amb aquestes paraules de l’IEC, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) ha presentat la campanya “A la universitat, en català!“, que pretén exigir a les universitats del nostre país que duguin a terme polítiques d’acolliment lingüístic dels estudiants en programes de mobilitat. L’objectiu és que el català esdevingui, tal i com estipulen els seus estatuts, la llengua vehicular de l’ensenyament superior als Països Catalans.

Com no podia ser d’altra manera, la PUC és una de les entitats adherides a aquesta campanya. Per això, volem felicitar a la CAL, per emprendre una iniciativa en la que ha aconseguit aplegar les diverses associacions universitàries que treballen per la llengua catalana. Us convidem a consultar els objectius de la campanya a través del web, www.cal.cat, des del qual també us podreu descarregar l’estudi preparat per la plataforma EstudiantsperCatalunya, centrat en el cas de l’UPC, i el document de propostes que formulem.

Per últim us animem a donar el vostre suport, tot adherint-vos a la campanya:

http://www.cal.cat/Default.aspx?tabid=435

Anuncis

0 Responses to “A la universitat, en català!”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
Anuncis

%d bloggers like this: