Pla d’Acció pel Multilingüisme

La Universitat Pompeu Fabra, ha publicat i ha començat a implementar el nou Pla d’Acció pel Multilingüisme: www.upf.edu/llengues/pam.html.

Des de la PUC feia temps que observàvem la necessitat d’un pla en matèria de llengües que s’adaptés a la internacionalització creixent de la Universitat i als efectes que tindrà l’Espai Europeu d’Educació Superior. En especial, calen unes regles clares que assegurin i afavoreixin la presència del català a la Universitat.

Doncs bé, el PAM introdueix conceptes que poden anar en aquesta línia: les llengües de les assignatures estaran assignades abans de matricular-te, s’estableix el dret de seguretat lingüística pel qual no es permetran els canvis d’idioma sota cap circumstància, els estudiants podran expressar-se en català amb totes les garanties i s’obren les portes a l’establiment de percentatges lingüístics.

De totes maneres, creiem que encara queda molta feina per fer: renovar les estadístiques lingüístiques de la Universitat, assegurar un increment efectiu de la llengua catalana a les aules, afavorir l’acollida lingüística dels estudiants d’intercanvi, vetllar per la presència del català als postgraus,…

Els membres de la PUC, així com la resta d’estudiants de la UPF, hem de jugar un paper en la implementació d’aquest pla, que es durà a terme entre 2007 i 2013. Ens hem de fer sentir: ara és la nostra!

Article de la premsa sobre el PAM:

http://www.upf.edu/recull/2007/octubre/07102301.pdf

Anuncis

0 Responses to “Pla d’Acció pel Multilingüisme”



  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s




Anuncis

%d bloggers like this: