Comentari de l’acte “Drets lingüístics i justícia”

El passat dimarts, dia 12 de febrer, a l’Edifici de Roger de Llúria de la Universitat Pompeu Fabra, va tenir lloc la conferència a càrrec del vocal del Consell General del Poder Judicial i president del Cercle d’Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena, sobre Drets lingüístics i justícia, organitzada per la Plataforma Universitària pel Català.

Durant la primera part de l’acte, que va durar aproximadament mitja hora, López Tena va fer una ponència sobre la situació de la nostra llengua dins dels estaments de l’Estat –principalment el judicial–, alhora que va detallar, també, la situació jurídica del català segons el que determina l’actual Estatut d’Autonomia de Catalunya, i d’altres com la Carta Europea de les Llengües, o de la mateixa Constitució Espanyola.

En resum, la intervenció de l’autor de Catalunya sota Espanya va consistir en contrastar les grans diferències existents entre la situació teòrica que es desprèn dels textos legals, i la pràctica que es dóna a la realitat.

Després de l’explicació, va tenir lloc un torn obert de preguntes on es van formular qüestions de diferents tipus, però totes tenien un comú denominador: una voluntat de denúncia de la situació lingüística en que es trobava el català dins del sistema judicial espanyol, i amb la conseqüent voluntat de canviar aquesta realitat.

Per acabar, i després de més d’una hora de col·loqui, es va donar per finalitzat l’acte.

Des de la PUC volem agrair la interessant ponència del senyor López Tena. D’altra banda, també volem agrair l’assistència del públic a l’acte, que amb prop d’un centenar de persones, van emplenar l’aula 40.004 de l’Edifici Roger de Llúria. Moltes gràcies a tots i totes!

Anuncis

0 Responses to “Comentari de l’acte “Drets lingüístics i justícia””  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
Anuncis

%d bloggers like this: