Resum del Cicle de Conferències

Els dies 15 de maig –Diada de la Solidaritat a la UPF– i 19 de maig, a les 13:30, van tenir lloc les xerrades del Cicle de Conferències organitzat per la Plataforma Universitària pel Català aquest tercer trimestre de curs. El primer dia varem comptar amb la presència d’Oriol Junqueras –historiador i recent nomenat director del diari electrònic Directe.cat– i el segon dia amb Josep Maria Terricabras, Catedràtic de Filosofia de la Universitat de Girona.

Així, amb una assistència mitjana d’unes trenta persones a cada conferència, el dia 15 de maig, la temàtica va emmarcar-se amb la Solidaritat Catalana de 1906 i el seu llegat.

La conferència va ser un magnífic exercici d’història, acompanyat d’oportunes comparacions amb els temps que corren. La xerrada va ser un al·legat a la participació juvenil, animant els joves a no quedar-se amb els braços creuats i a responsabilitzar-se del futur del nostre país. Junqueras va donar la seva visió sobre alguns aspectes com ara la nació, identitat, partits polítics, moviments civils –històrics i actuals–, alhora que es va establir un debat molt amè entre els assistents a la conferència.

I el dilluns 19 de maig, com ja em apuntat, en la conferència de Terricabras sobre Llengua i nació, el filòsof gironí va explicar entre moltes d’altres coses, l’estreta relació entre llengua, identitat i nació, i va apuntar la seva manera d’entendre la catalanitat, la permanència de la nostra llengua en el pas dels anys, i com no hem de donar per vàlids alguns tòpics que només fan que crear conflictes d’on no n’hi ha: exemples com la Fira de Frankfurt i el fet de voler representar la cultura catalana amb dos llengües, en va ser un clar exemple.

D’aquesta manera, Terricabras i després de més d’una hora de xerrada i posterior col·loqui, va posar fi al Cicle de Conferències del tercer trimestre organitzat per la PUC a la Universitat Pompeu Fabra.

Finalment, agrair l’assistència a tot el públic i especialment als dos protagonistes: Oriol Junqueras i Josep Maria Terricabras.

Moltes gràcies a tots per la vostra assistència i fins la propera!

Anuncis

0 Responses to “Resum del Cicle de Conferències”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
Anuncis

%d bloggers like this: