El portal “La UPF i les llengües” i la creació d’un nou gestor d’incidències lingüístiques a la UPF

Recentment, la Universitat Pompeu Fabra ha renovat el seu portal “La UPF i les llengües”. Pels qui no el coneixieu, aquest espai web vol donar a conèixer als estudiants i docents nouvinguts la realitat lingüística de la universitat. El portal és un bon mitjà per trobar informació sobre la normativa reguladora de les llengües, els plans d’actuació, estadístiques sobre l’ús en la docència, els serveis de suport a l’aprenentatge del català, etc. També hi trobareu informació referent al col·lectiu de la Comunitat Universitària al qual pertanyeu (estudiants, professors o PAS), així com definicions de conceptes i principis rectors de la política lingüística de la UPF (vegeu, per exemple, el concepte de seguretat lingüística).

En especial, volem destacar el fet que els membres de la comunitat universitària podeu deixar els vostres comentaris i suggeriments a l’apartat “ens interessa la vostra opinió”. Des d’allà també podreu accedir a un gestor d’incidències lingüístiques on els estudiants poden expressar les seves queixes respecte infraccions de la normativa de les llengües de la UPF. Aquestes queixes seran tramitades pel Vicerectorat de Promoció Lingüística de la UPF, que es posarà en contacte amb el personal docent que pertoqui, amb l’objectiu de resoldre el possible conflicte. És important saber que es garanteix l’anonimat de l’estudiant que ha formulat la queixa.

Des de la PUC feia temps que reclamàvem la necessitat d’un ens oficial que gestionés les queixes i, recentment, a través de la Comissió de Política Lingüística de la UPF, varem aconseguir aprovar-ne la creació. Com sabeu, fa temps que a la PUC oferim un servei propi de resolució de conflictes, el Servei d’Intermediació per la Llengua, que continuarà realitzant la seva funció d’intermediació entre estudiants i professors en cas d’infraccions de la normativa lingüística. Tot i això considerem molt apropiada la creació d’un òrgan oficial, amb el qual ja hem acordat col·laborar estretament.

Anuncis

0 Responses to “El portal “La UPF i les llengües” i la creació d’un nou gestor d’incidències lingüístiques a la UPF”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Anuncis

%d bloggers like this: