La PUC demana al Servei d’Informàtica continuitat en seu compromís envers el català

La Comissió de Política Lingüística del Consell d’Estudiants de la UPF i la Plataforma Universitària pel Català impulsen des del curs passat la normalització lingüística en els ordinadors de la Universitat Pompeu Fabra. Les reunions amb el Servei d’Informàtica i el Vicerectorat de Promoció Lingüística van acabar amb un compromís del Govern de la UPF per a procedir a la instal·lació del pedaços en català del programari que hi ha disponible actualment al mercat en llengua catalana, complint així la pròpia normativa de la UPF.

Regulació i foment de l’ús del català a la Universitat Pompeu Fabra

Article 16. 6. Les aplicacions de desenvolupament de programes d’informació i de gestió han de ser preferentment en català. En les de caràcter docent que es desenvolupin en dues o més llengües, els sistemes i els programes s’han d’inicialitzar per defecte en català.

A data a 5 de desembre de 2008, la Biblioteca General de la UPF ja diposava de 45 ordindadors amb el Windows i l’Office en català (a més de Firefox i Linux). També es diposa del Windows i l’Office en català en tres aules de la Biblioteca General (són la 20.s09, 13.015 i 13.016 amb 45, 35 i 35 ordinadors respectivament).

Des de la Plataforma Universitària pel Català es demana el Govern de la UPF que es continui impulsant el programari en català per defecte a tots els ordinadors d’ús públic. La PUC considera que a partir d’ara ha de ser prioritari la instal·lació en català del sistema opertiu Windows XP i l’Office als ordinadors de les diverses aules d’informàtica de l’Edifici Roger de Llúria així com també dels tots els ordinadors del nou Campus de la Comunicació de Ca l’Aranyó.

Les aplicacions en català pel Windows i l’Office es poden descarregar de forma gratuïta des de la web Microsoft.cat.

Anuncis

0 Responses to “La PUC demana al Servei d’Informàtica continuitat en seu compromís envers el català”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Anuncis

%d bloggers like this: