La PUC i la UdG uneixen sinergies pel català

La Plataforma Universitària pel Català ha començat a treballar amb la Universitat de Girona per tal d’aconseguir una normalització plena del català a les universitats catalanes.
La PUC s’ha reunit amb els Servei de Llengües Modernes de la UdG per tal d’intercanviar informació sobre la situació del català a les universitats.

En la reunió ambdues parts han considerat primordial el compliment de l’acord del CIC en que s’exigia un nivell mínim de català a tot el professorat de nova contractació. Alhora també s’ha considerat convenient establir mesures per a estendre el coneixement i l’ús del català al professorat de plantilla.

D’altra banda també s’ha considerat convenient impulsar altres mesures per normalitzar el català als graus com ara l’edició de llibres en llengua catalana, la millora i control de la qualitat de la llengua de docència o control de forma transparent de la llengua de la docència a totes les universitats.

La PUC i la UDG consideren imprescindible l’establiment d’un model lingüístic homogeni basat en la cooperació interuniversitària per fer viable un model d’universitat catalana i internacional. Des de la UdG es fomentarà la cooperació i coordinació a nivell dels serveis lingüístics de les universitats del país i la PUC per la seva banda impulsarà la creació d’un grup de treball pel foment del català format per estudiants universitaris d’arreu del país. A tot això cal afegir-hi la intensificació per part de la PUC de les relacions institucionals empreses amb el Govern, el CIC, el Comissionat, els grups parlamentaris o organitzacions civils del país.

La PUC-Plataforma Universitària pel Català espera poder aconseguir els objectius proposats mitjançant la cooperació interuniversitària.

Anuncis

0 Responses to “La PUC i la UdG uneixen sinergies pel català”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
Anuncis

%d bloggers like this: