Tot a punt a Girona per parlar de la situació del català a les Universitats

La comissionada per Universitats i Recerca, Blanca Palmada, assistirà a les xerrades

Girona viurà aquesta tarda una jornada de debat sobre la situació de la llengua catalana a les Universitats del país. La Plataforma Universitària pel Català organitza la jornada ‘La situació del català a les universitats’, en a través de diverses xerrades es vol exposar i reflexionar la situació d’aquesta llengua a les aules.
Un dels punts centrals de la Jornada és la presentació del Manifest de la campanya Estudiantspelcatalà.cat, que s’ha fet consensuadament amb els principals sindicats estudiantils del país com la FNEC, Estudiants en acció i el SEPC. Abans de començar els actes d’aquesta tarda, el manifest ja té unes 200 persones adherides.
Aquest manifest serà entregat a la comissionada per Universitats i Recerca de la Generalitat, Blanca Palmada, que assistirà a les activitats d’aquesta tarda, com a mostra del compromís de la comunitat d’estudiants vers la llengua. Cal recordar que el passat 11 de juny, el Consell Interuniversitari de Catalunya va aprovar l’establiment del requisit de coneixement del nivell C de català per part del professorat fix de nova contractacció, fet que suposa un compromís per part dels rectors.
La Jornada d’avui, que s’obrirà a les quatre de la tarda i acabarà a les vuit, se celebrarà a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. El programa contempla una obertura a càrrec de Miquel Strubell. Seguidament es farà l’acte central del dia, amb la presentació del manifest i la xerrada “present i futur del català a les universitats ” (situació del català a les universitats) i es veurà. A les cinc de la tarda es farà la taula d’experiències dels serveis lingüístics universitaris que fomenten el català amb membres de la UAB, UPF, UB, UdG i URV.
Finalment, es parlarà de Societat civil i llengua, amb la Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural i Coordinadora d’Associacions per la Llengua. Abans de cloure amb una reflexió a càrrec de Josep Maria Terricabras, Jordi Matas i Santi Castellà versaran de la necessitat d’una regulació jurídica per part del Govern.

Anuncis

0 Responses to “Tot a punt a Girona per parlar de la situació del català a les Universitats”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
Anuncis

%d bloggers like this: