La PUC ofereix un Taller per la Llengua

El proper dimecres 3 de juny de 2009, de 14h00 a 18h00 a l’aula 13.103 (Edifici Ramon Turró-Campus Ciutadella) la Plataforma Universitària pel Català organitza un Taller per al Foment del català totalment gratuït.

Aquest Taller va adreçat a tota la comunitat universitària i, en especial, a catalanoparlants que sovint canvien del català al castellà, a estudiants i professors que saben parlar català però per diversos motius no el parlen habitualment, a professors nouvinguts que encara no coneixen la realitat lingüística del nostre territori i a persones que exerceixen de models lingüístics a la universitat (PAS, PDI).

Aquest Taller pel foment tindrà una durada de quatre hores i  és organitzat per la entitat Tallers per la Llengua, entitat sense afany de lucre que realitza cursos adreçats a fomentar la sensibilitat envers la diversitat lingüística, la plena consciència de la situació actual del català i l’adopció de conductes lingüísticament assertives que facilitin el manteniment de la vitalitat de la llengua catalana, ajudant així a assolir la seva normalització plena i fer que esdevingui la llengua comuna de totes les persones que viuen en el territori lingüístic català.

Mitjançant l’anàlisi sèrie de dades objectives sobre usos lingüístics, reflexionarem del paper que cadascú de nosaltres juga envers la pervivència de la llengua.

En aquest taller veurem que el coneixement del català al nostre país està arribant a nivells desitjables per a la normalitat però també ens adonarem que la freqüència d’ús d’aquesta llengua es troba en uns nivells molt allunyats dels esperables en la normalitat: l’ús social del català retrocedeix o bé, en el millor dels casos, està estancat.

Com apuntar-s’hi?

La inscripció al curs s’ha de fer prèviament a través del correu electrònic secretaria@puc.cat abans del 31 de maig. Conèixer el perfil d’assistents prèviament ajudarà a Tallers per la Llengua a enfocar el Taller de manera que sigui el més profitós possible pel públic a qui es dirigeixi.

Amb el suport:

CUR

El Taller per la Llengua és una iniciativa adscrita en el projecte de “Foment dels usos interpersonals de  llengua catalana” subvencionada per la convocatòria AEU 2009 de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca del Comissionat per Universitats i Recerca (Departament d’Innovació, Universitats i Empresa).
Anuncis

0 Responses to “La PUC ofereix un Taller per la Llengua”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
Anuncis

%d bloggers like this: