“Jove, treballa en/pel català”, una iniciativa per promoure la llengua en l’àmbit socioeconòmic

cartellPresentació de la campanya de l’Espai Jove sobre l’ús del català als centres de treball.

Des de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC s’afirma que l’increment de la taxa de coneixement de la llengua catalana i els avanços aconseguits en els diversos sistemes educatius no acaben d’aconseguir aturar el descens de l’ús del català.

Per l’organització sindical juvenil, això té una relació directa amb la situació diglòssia del món del treball i l’àmbit socioeconòmic. A més a més, segons l’Espai Jove, “la diversitat cultural creixent en tot el territori nacional fa necessària la utilització d’un idioma comú que creiem que ha de ser el català, per la gran tradició històrica que tenim d’acollida d’altres pobles”.

La IIIa Assemblea Nacional de l’Espai Jove de la Intersindical-CSC va aprovar una resolució sobre l’ús del català als centres de treball on es comprometia, com a organització, a realitzar una campanya per a promoure l’ús del català entre els i les joves i els noucatalanoparlants en l’àmbit laboral.

Ara, ha arribat el moment de donar el tret de sortida a aquesta campanya sota el lema “Jove, treballa en/pel català!”. Per això, hi haurà una taula rodona s’explicarà la situació del català actualment per part d’experts i posteriorment s’explicaran les línies de la campanya i es presentarà el diferent material editat.

La presentació tindrà lloc el dijous 2 de juliol a 2/4 de 8 del vespre, a la seu de la Intersindical-CSC (C. de Villarroel 45, entresol), i comptarà amb la presència i suport de Joan Solà, lingüista i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2009, i Víctor Alexandre, periodista i escriptor.

Anuncis

0 Responses to ““Jove, treballa en/pel català”, una iniciativa per promoure la llengua en l’àmbit socioeconòmic”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s
Anuncis

%d bloggers like this: